Turbo Buick Forums banner
1 - 7 of 7 Posts

·
OK! Who Farted Again??
Joined
·
17,852 Posts
Discussion Starter · #1 ·
Sorry but I meant to post here for more opinions.
Went for a drive & when cold the car idles to low and almost dies. After 5 minutes its ok. Come home & re-set IAC & proceed to TPS. While car was running I accidentally moved TPS up & down. Reads 42-46 but now car wont idle in drive. Chugs up & down then dies! Didn't check the TPS #'s when it happens. In Park its fine & idles great??
Did I fry the TPS? Why only in drive is it chugging?? Ideas please? Thanks!! angrymou
 

·
OK! Who Farted Again??
Joined
·
17,852 Posts
Discussion Starter · #3 ·
I quit playing with it for today but I have good spares of almost every sensor. Will try again tomorrow but my main question i guess is do you fry the TPS if you move it while the engine is running? I wouldn't think so but thats all I did?
Anyone know for sure! dunno
 

·
Registered
Joined
·
54 Posts
From what I've learned here you have to adjust the IAC & the TPS together. Keep checking both until you have them in spec.
 

·
Fuhgeddaboudit
Joined
·
18,613 Posts
No you can't hurt it. Reset the ECM and start over. Set TPS .42-.44 and IAC .10-.25 @ idle.
If they are both way out, With key on engine off Back out IAC/Idle screw all the way until throttle plate is closed. Now screw in 1 1/2 turns. now set TPS to .42. This should get you close.
 

·
OK! Who Farted Again??
Joined
·
17,852 Posts
Discussion Starter · #6 ·
My WOT TPS was way out. Reset them both & all is good now! Thanks Guys! cheers
 

·
Registered
Joined
·
22 Posts
My 86TT from a cold start with sag off (but not die) 4 time at 15 second intervals and they smooth out. Not 3 times, not 5 times, 4 times.

I've been trying to watch the ALDL to see if something obvious happens but so far nothing. I'm wondering if it just needs to be richer at cold start?
 
1 - 7 of 7 Posts
Top